29/6 dagens låt

Dagens höjdarlåt blir PORK AND BEANS med gruppen WEEZER.
Ballaste texten på länge : P


Söndag med stort S

Jag och Sofie på klassresan i början av 9:an.

Söndag, söndag, söndag...
Idag  är det som sagt söndag igen och än har inget speciellt roligt inträffat. Har som vanligt städat på pappas jobb. Kom hem för en liten stund sedan. Jenny har i alla fall bokat biljetter till mig och Sofie som ska åka till Fallebo i morgon. Det ska bli jätte mysigt att åka ner till hennes mormor och morfar som vi gjorde för två år sen. Hoppas bara att vädret blir bra. Och om vi har tur kanske vi blir serverade frukost på silverfat som förra gången : D
Nu ska jag hjälpa mamma med maten!

Shopping i stan!

Har spenderat dagen med min kusin Sarah, mamma, Nettan och Fanny. Vi hade en riktig heldag i Stockholm city. Blev mycket shopping och jätte härligt väder. Till råga på allt så träffade jag E-type, eller rättare sagt, jag såg honom i en skoaffär. Jaja lyckades också gå förbi min småländska kompis Alicia i gallerian. Tog ett tag att ställa in hjärnan på att det verkligen var hon som åkt till Stockholm.

Dessvärre så fick jag inte min efterängtade ceasarsallad jag suktat över. Utan blev en ganska tråkig skink och ost sallad. Blev i alla fall bjuden på en supergod strutglass.

Svart kort sommarjacka från MQ     Blårandig väst från Topshop.

Marinblått linne från Topshop.     Grå cardigan från Salt.

Bye losers!

2kg choklad rikare : D

Igår var jag Alex och Sofie på grönan!
Det var första gången för i år och vi hade det riktigt bra. Åkte alla karuseller och tilt för första gången. Tyvärr så är jag inte så rädd för sånt där, så det roliga har försvunnit med åren. Kul var det i alla fall att umgås med mina sötnosar. Som grädde på moset så satsade jag på ett tvix/mars chokladhjul, och tur som jag har så vann jag första pris (2kg choklad).
Det roliga med det hela var att Alex och Sofie blev gladare än mig. Jag hann aldrig reagera förrän Sofie hoppade upp i luften och skrek att jag vann över nästan hela gröna lund. Haha fick i alla fall gå runt med ett sådant stort paket resten av dagen.
Så alla fjortisar som tror att man kan få blickar genom att skriva pea namn på hela kroppen kan gå och dränka sig. Den ända metoden som funkar är chokladpaketet! Jag fick tillräckligt med blickar och förfrågningar om jag kunde bjuda, så att det räcker och blir över. Jag tror jag kommit på det nya knepet för raggning ; )

See U later!

FETäter hemma hos Emma! (yeah right)

Igår hade jag tjejmiddag med Alex, Sofie och Cammi. Jag hade nästan stått hela dagen för att laga två rätters middag. När pappa skulle grilla köttet, så funkade det inte, så det blev grillat kött i ugn....
jaja alltid blir det nått fel när jag ska ha gäster : (
Maten blev i alla fall lyckad och vi åt upp en hel hallon och jordgubbspaj. Alex hamnade som vanligt på golvet och under bordet som hon alltid gör efter maten. Vi hade i alla fall kul utan några olagliga grejer (tolka det som ni vill) : P
pappa hyrde en film åt oss, hearbreak kid.  En helt okej film på en tjejmiddag. Tittade också lite på one tree hill innan vi somnade klockan tre.

Jag och Sofie vaknade klockan nio då mamma och hennes kompisar snackade utanför dörren.  Alex lyckades i alla fall sova vidare utan några problem. Som tur var, somnade vi i alla fall om och gick sedan upp halv tolv fört at göra frukost. Några timmar senare åkte dem hem och jag började måla i allrummet utanför mitt rum. Det tog ungefär hela dagen, så jag har inte gjort så mycket annat.  Nu ska jag fortsätta att tittar lite på fotbollsmatchen mellan Tyskland och Turkiet.

Dagens låt:
Har bara lyssnat på bandit rock, så det blir en hel radiostation att hylla idag.

Bye!


Midsommarhelgen

Kom i lördags hem från Risholmen. Har som sagt varit med Sofie och hennes familj hos några familjekompisar. Helgen blev i alla fall jätte mysig. Vi har också ätit mat för ett helt år, men jävlar vad gott det var! Speciellt maten Sofie hade lagat ; )
Vi ungdomar sov i segelbåten och själv badade jag klockan tre på natten. Jätte kallt, men Martin lyckades filma de få sekunder jag bafann mig i vattnet.

Lördagskvällen spenderade jag med Sofie, Alex och Madde i Kista centrum. Vi var på premiären till sex and the city filmen. Den var över alla förväntningar, superbra! Tyckte i och för sig lite synd om de fåtal killar som var ditsläpade av flickvännerna. Mötte också Hooman och Kamilia, som sett den föreställningen innan. Kul att träffa honom, eftersom jag och Sofie räknat med att typ aldrig mer se honom. Detta eftersom han ska gå något pilotgymnasium någonstans i Sverige.
Blev i alla fall en bra kväll med tjejerna.

I går söndag, var jag och Sofie och Alex ute med några kompisar i Edsbergsparken. Var meningen att vi skulle fira Jakke eftersom han fyllde år för ett tag sedan. Blev tyvärr inte så mycket firande, men det var kul i alla fall. Dessvärre började det regna direkt när vi kom dit. Men lite regn skadar väl inte. Var sedan klockan halv ett hemma hos Sofie, där vi åt våran kvällsmåltid. Fil, flingor och mackor. Tänk att det alltid är godast att äta på nätterna.
Somnade sedan gott hemma hos Sofie som numera är mitt andra hem. Sover nästan mer hos henne än i mitt egna hus. : P

Idag vaknade jag hos Sofie klockan tio. Hon skulle iväg med sin mamma och Syrra på ett ärende. Själv skulle jag möta upp mamma och Fanny i Täby. Åkte fel och fick gå flera kilometer för att komma fram till en målaraffär. När jag väl var där skulle vi åka hem...fick i alla fall lite motion.
Nu ska jag måla vår övervåningen och städa lite innan våra gäster kommer på middag.

Dagens låt: I feel so alive med  Puddle of Mudd.

Bye dude!

Sju sorters blommor under kudden...?

Sitter nu hemma hos Sofie och packar inför helgens resa. Jag ska följa med hennes familj till några kompisar och fira midsommar. Så om någon timme drar vi iväg till segelbåten och sen bär det av : P
Jag och Sofie har redan hunnit träna  yoga och core, på hennes mammas jobb. Jobbigt men kul, var ju ett tag sen man rörde på sig. Vi har också hämtat ut biobiljetterna till sex and the city filmen som vi ska gå på, nu på lördag.
Traditionen är ju också att man ska plocka blommor och klä midsommarstången och lägga under kudden, det har vi också hunnit göra. Sen får man väl hoppas att det händer något roligt framöver i livet... : D
Tog moppen ner till en liten dunge vi hittade på vägen. Tyvärr så fanns det inte så många blommer så vi fick nöja oss med en liten bukett. Kan väl inte påstå att man är någon proffsplockare. Jag höll påsen med blommorna och Sofie plockade och la i dem.
Jaja, nu ska jag hjälpa Sofie att packa.

BYE losers!

Inget skit om Ebba Grön



Gårdagen spenderade jag och Sofie främst i stan. Blev en heldag, och jag hittade faktiskt en hel del. Ett par skor, skjorta, T-shirt och lite småsaker. Som vanligt blev de mesta inhandlat på carlings. Affären som alltid har något för Emma Adolfsson : D
Vi åkte senare hem till mig för att göra egna sushi bitar med lax och ris. Resultatet blev mycket godare än beräknat. Tyvärr fick vi kasta oss i maten för att hinna med bussen  som skulle ta oss till Sofie. En timma senare var vi i Kärrdal. Alex kom bara någon minut efter att vi klivit innanför dörren. Senare kom också Ludde, Phille, Jakke och Simon. Simon stannade dock bara en liten stund innan han drog igen. Blev i alla fall en mysig kväll då vi tittade på någon väldigt speciell skräckfilm. Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter, men bra var den i alla fall. Det visade sig att pappan dödat sina kompisar och sonen i önödan....bla bla bla.
Jag sov hos Sofie och vi somnade nästan direkt då vi sparkat ut killarna ur huset.

Idag har jag däremot inte gjort så mycket. Åkte hem relativt tidigt från Sofie, eftersom hon skulle till doktorn. Har tränat och lagat middag och lyssnat på Ebba Gröns samlingsplatta ca 5 gånger. Ingen var hemma så jag slapp klagomål och tjat om att min musiksmak suger. Nu ska jag i alla fall titta på fotbollsmatchen!

Dagens låt: Häng gud med Ebba Grön.
Eftersom den passar dagen till ära :P

DuÄrKnäpp...what ever?

Söndag

Vaknade klockan nio då radion började spela bandit rock, som vanligt. Dags att vakna och åka till Kärrdal igen. Det är söndag och min vanliga städdag på pappas jobb. Fick skjuts av mamma för en gångs skull, eftersom Fanny skulle spela en fotbollsmatch. Efter att jag städat klart gick jag upp till Sofie för att hämta lite  kvarglömda kläder sen jag sov där sist. En timma senare anlände jag hemma och fixade lite lunch. Resten av dagen tänkte jag bara slappa hemma om inget annat kul skulle inträffa.

Dagens låt:
Misery business med Paramore.
Eftersom den får mig på bra humör!

Bye geeks!

Tal till klass 9i

Som sagt så höll jag och Karin tal till vår klass och några lärare under balen. Framträdandet blev mycket lyckat. Många skrattade, i alla fall de som fattade internskämten. Tänkte i alla fall skriva talet här. Kanske något långt, och speciellt passande för er som gått i 9i.

Jag och Karin står längst fram och håller vårat tal inför ca 150 edsbergare under balen. : P

Kära vänner och lärare
Vi har nu under tre år gått i den här idrottsklassen och vi har tillsammans haft sex mycket bra terminer. Men för att slippa trava upp allt smörande som alla andra säger utan att mena det, så har jag och mina vänner valt att hålla detta tal på ett lite annorlunda sätt. Vi tänkte istället berätta om de bästa minnena under dessa år, som gjort klassen till vad den är idag.

Men till och börja med rekommenderar vi till alla er lärare som någonsin sagt  att vi är ordentliga och amitiösa att ta tillbaka dessa ord. Ni lär kanske ångra er efter det här talet.

Allt började i alla fall med första skoldagen i klassrummet. Jag har hört hur en del i förväg planerat ur just de skulle bli populära eller få flest flick- eller pojkvänner. Som sagt checkade vi in varandra både tjejer och killar. På så sätt kunde vi snabbt konstatera att klassen innehöll fler manliga fjortisar än kvinnliga.

Under åren har vi också förstått att alla är unika och har en speciell plats här i klassen. Det är inte endast blåögda svennar som platsar här. Vi har lyckats samla på oss muslimer, brasiljanare, finnar, göteborgare, sadister, vegeterianer, glutenallergiker, smygbögar, tvillingar, låtsasbratz, segelbåts älskare, svenska negrar och ett fåtal normala. Jag kan helt enkelt konstatera att klassen är som en djurpark utan stängsel, där alla blandas med varandra.

Åren har i alla fall fortsatt och och en hel del förändringar har uppstått. Både mellan enskilda personer och par. En del fann varandra direkt och har återförenats då ett nytt tillfälle kommit, till exempel under klassresor. En del fann också kärleken i andra klasser och pendlade några gånger från den ena personen till den andra. Hårfärger, risyrer och längder har också förändrats. Det känns inte lika rätt längre att säga lilla Beijer när de finns de som är mindre. Men trots det så har vi hittat ett bevis i Viktor E skåp. Det står att ni slagit vad om 100 kr att Beijer vuxit om Viktor E i nian. Tyvärr blev det inte så.

Klassen har åkt på sammanlagt sex klassresor under tre år. Det har varit allt mellan att bo i tält som säckat ihop pga. regn och feluppsatta tältpinnar, paddlat i kanaler, cyklat tandemcyklar och åkt skidor i 13 graders värme. Alla dessa klassresor har i stort sätt blivit mycket lyckade. Frågan är då vad som är hemligheten bakom klass 9i klassresor?

Svaret på denna fråga kan vi ganska enkelt svara på. Vi har roat oss med att lämna en del personer ute på pålar i vattnet, funnit nya ställen att skita på, röjt ute på nätterna, sovit i varandras sängar, skrivit med eld i marken, ramlat i isvakar, åkt störtlopp med längdskidor i svarta backar, näckat, våldtagit granar på kyrkogårdar, fått hemringning och sett när Sussi vurpat med cykeln på Gotland.

Klassen har nästan blivit som en familj och vi är nu ganska vana att se varandra med rinnande smink, platt hår utan vax, svettiga, solbrända, arga, glada, generade, bakfulla och kära. Det är heller inte konstigt att se varandra med eller utan kläder. Trots detta så finns det tjejer i klassen som i smyg sminkar sig i tälten ubnder klassresor då det ösregnar.

Tre år har i alla fall gått nu och självklart så har man sett under de sista veckorna att alla blivet något mer skoltrötta. Det är inte längre 100% närvaro vid alla lektioner som de6 varit åren innan. Eller vad säger du Lucas S?
Vi har nästan alltid med endast ETT  undantag blivit älskade av alla lärare. Däremot har vi gått från att vara en duktig klass som aldrig skolkat, till att missköta oss en del och själva välja när vi vill ha sovmorgon. Det är inte längre konstigt om halva klassen är borta en lektion och sedan kommer på Claes lektionerna. Detta pga. 99% av klassen fortfarande tre år senare är lika rädda för honom som de var första dagen i sjuan. Speciellt när han visa hur människorna såg ut som apor. Eller när han visar hur ett vulkanutbrott sker. Detta genom att slå ihop två bänkar med varandra. Alla hoppar lika högt av skräck varje gång.

I allmänhet är vi en ganska duktig idrottsklass, men självklart finns det brisster och hemligheter som ibland lett till framgång. Bristerna har har inte alltid synts men finns ändå där i grunden. För det första så har en del lektioner slutat med ambulans åkning och morfin. Eller hur Viktor E?
En del av oss orienterar bort oss i skogen, ramblar på både skidor och skridskor, träffar inte bollen i fotboll, simmar dåligt, och alla har vi någon gång fuskat i löparspåret. Brännboll behöver vi inte ens nämna...
Att klassen äter mer på mammas kebab än i matsalen är också bara en liten del av vad som beskriver vår klass. Men trots det så har vi vunnit tre år i rad på rösjönrunt. Det måste ju säga en hel del om de andra klasserna.

Nu sitter vi i alla fall alla här, förutom Pontus som svek oss för EM i fotboll. Sedan sjuan har många pratat om denna dag. Den stora frågan har allatid varit vem som ska hgå med vem. Som avslutning skullle vi vilja tacka våra mentorer och ge dem två goda råd.
1. Åk aldrig på klassresa själva utan någon förälder.
2. Titta alltid igenom elevernas väskor innan ni åker.

Detta för en lugn klassresa med mycket sömn, och utan oväntade överraskningar på nätterna. Tolka det som ni vill...

Som avslutning, Kangas you are still on fire!



Städning

Vaknade ganska sent i morse. Skönt att få sova ut nu de första dagarna under sommarlovet. Åkte över ett tag med mamma till Sofie och Micke och fikade. Jordgubbar och glass. Dessvärre så hänger regnet i luften, så det är ingen idé att vara ute.
Har städat lite på min och Fannys övervåning. Var ett tag sedan, så det var behövligt. Väntar på att Cammi snart ska ringa. Hon ska komma hit för första gången och checka in mitt hus. : P Tyvärr kunde inte Sofie följa med, eftersom hon är på cup i Sundsvall någon stans. Jaja, nu ska jag möta Cammi vid Ormsta station om ett tag.


Sa någon Judesalami...?

Då vi en dag var på Karins land satt vi en morgon vid frukostbordet då Cammi råkade öppna munnen en aning för mycket.

Någon sa:

- Vad är det för skillnad på jubelsalami och vanlig salami?

Cammi uppfattade det fel och trodde därför att personen sa judesalami. Svaret blev därför efter en tids tänkande:

- hmm...judesalamin är kanske gasad istället för rökt.

Kanske inte den bästa kommentaren vid frukostbordet. Jaja vi andra skrattade i alla fall. Det är väl tur att man är lättroad, annars hade väl livet inte varit lika roligt att leva!


Sofie och Cammi <3

Sommarlov!

Äntligen är det sommarlov och en hel del har redan hunnit hända på endast några få dagar. Åkte i alla fall direkt efter skolans slut i onsdags till Karins land. Matilda, Jimmie, Sofie, Cammi och självklart Karin följde med. Blev en föräldrafri "helg". Jätte skönt!
Allt gick i alla fall bra och vi hade det jätte mysigt.
Kom hem i eftermiddags. Mormor och morfar hade redan kommit, men jag var tyvärr tvungen att lämna dem igen. Skulle möta upp Karin vid T-centralen för en tur i stan. Blev en lyckad eftermiddag och vi hade jätte mysigt. Köpte jordgubbar och fikade på ett café nära Sergel. Vi lyckades också reta upp några personer som, skulle låtsas vara skyltdockor. Dessvärre lyckades de inte hålla minen då Karin och jag gick för bi ca 5 gånger för att få dem ur balans. Självklart så lyckades vi!
Åkte i alla fall hem några timmar senare för en middag med släkten. Nu ska jag snart sova, har inte sovit  speciellt mycket de senaste nätterna.


See U later losers!

Skolbal 2008

C.E.S <3

Hos frisören. Emma Sofie och Emma innan balen.
  
Gustav och Viktor E som mina bordsherrar <3 Karin, Emma, Madde, Nayhara och Camilla <3 Karin och Lucas S <3 

Glass och chokladsås, något för Sofie! :D Profilklasserna E och I <3 Sötnosarna i 9i <3 

Favorit broschan Hooman och sötnos Madde <3

En lyckad kväll som senare slutade hos Alex med pop-corn och mycket snack.


Tal inför balen

Anna och hennes familj kom och hälsade på idag på förmiddagen. De stannade inte så länge men kul var det i alla fall att träffas. Första kompisen som sett mitt nya hus nu!

Som sagt är jag en av dem som ska hålla tal inför niorna på balen nu på tisdag. Jag har därför spenderat nästan hela dagen på att skriva ner något bra från alla de ideer jag och bland annat Karin kommit på. Som tur är ska jag endast snacka om klassen och inte allmänt om niorna. Själv är jag ganska nöjd, men vi får väl se hur det blir på balen. Nervös har jag än inte blivit i alla fall!
 

Trötta på väg hem från Gotland

Karin, Cammi och Viktor E <3

Derby match och tjejmiddag

Började dagen med att gå upp tidigt för att sedan åka till pappas jobb och städa som jag brukar göra. Tog cirka en timma att åka från Ormsta till Sjöberg. Lyckades sedan två timmar senare hinna med bussen som skulle ta mig till Helenelunds IP där jag skulle spela fotbollsmatch. Derby match mot Sollentuna fotboll. Var lite nervös innan matchen. Det visade sig senare att jag inte hade behöv vara nervös. Sollentuna United står fortfarande obesegrade och vann matchen med 6-0. Själv lyckades jag också peta in ett mål. (stolt) : P

Åkte sedan med Sara och Clara hem till Sara för att hjälpa dem inför kvällens tjejmiddag. Klumpig som jag ibland är, så lyckades jag fastna i duschen. Varken jag eller Clara kunde öppna dörren, så jag blev stående där innan Saras broscha kunde hjälpa oss. Blev en lite pinsamt där ett tag eftersom jag inte hade några kläder på mig. Lyckades i alla fall ta mig ut oskadd men generad.

Kvällen blev i alla fall lyckad på alla sätt och vis. Inte konstigt när tretton tjejer träffas. Jag Clara och Sara hade stått några timmar innan och lagat all mat som blev jätte god. Blev pastasallad och olika köttbitar. Var tyvärr tvungen att dra mig hemåt framåt elva för att vara hemma till tolv. Lite läskigt att åka själv på kvällen då jag skulle ta en ny väg och åka själv. Oscar ringede i alla fall vid rätt tillfälle så jag kände mig inte lika ensam under en halvtimma. Mamma kom och hämtade mig vid Vallentuna centrum klockan tolv, sen var det bara pang bom i säng.
 
Emma

Sverige Sverige!

Har idag spenderat den mesta tiden med Sara Alkelin. Klockan två träffades vi vid T-centralen. Därefter gick vi en liten tur på stan för att hitta något att ha på oss till skolavslutningen. Jag hittade en grön, svart, vit blommig klänning från Carlings. Affären där jag nästan alltid hittar något att köpa. Tur som jag har, så var den inte speciellt dyr, 299kr. Tänkte kanske ha den både på Saras och Claras middag i morgon och på avslutningen. Värmen och det underbara vädret gjorde att glass blev en självklarhet efter en  varm shoppingdag. Kul var det också att se på alla människor med sverigeflaggor och blågula tröjor. Visste inte att nationaldagen var en sådan viktig dag för alla svennar : P

Åkte sedan pendeltåg hem till Sara för att laga en middag för två. Vi lyckades tillaga kycklig och ungspotatis. Resultatet blev jättebra!
Middagen blev ganska sen så jag åkte nästan hem direkt efter, för att inte komma hem allt för sent. Nu sitter jag i mitt rum och ska snart sova. Måste gå upp tidigt i morgon för att som vanligt åka till pappas jobb och städa. Tur är det i alla fall att man får något för det : D

godnatt losers

Grattis Sara!

Idag eller rättare sagt igår den 5/6 fyllde min kära kompis Sara Alkelin 16 år!

Sara Alkelin till höger!

Nattuggla nr one!

Klockan är lite över tolv och jag kan inte sova. Eller rättare sagt vill jag inte sova. Tycker det är så himla onödigt att man måste sova bort en tredjedel av sitt liv. Mysigare är det ju att sitta uppe på natten. Tyvärr är man inte så utvilad sen morgonen därpå. Kanske är det sådana smällar man får ta om man heter Emma Adolfsson : P

godnatt, nattugglan!

2 månader <3



Två månader senare och jag älskar dig mer och mer för varje dag som går Oscar Edman Alleklev!

Hemma igen + onödig skoldag

Kom igår hem från Gotland. Har varit på klassresa med 9i sen i söndags. Åkte båt till Visby och cyklade sedan till stället där vi skulle bo. Resan blev jätte mysig och bra. Mycket bättre än vad jag förväntat mig. Trodde faktiskt det skulle bli långtråkigt, men vi hade alltid något att göra. Cyklade varje dag in till Visby med våra tandemcyklar.  Sol och värme var det också varje dag. Kunde ibland påminna om Mallorca ; D
Känns nu ännu sorgligare att lämna klassen efter tre år tillsammans. Kommer verkligen att sakna er alla!
Berättar kanske mer om vad som hände en annan dag om jag orkar : P

Idag var en ganska tung dag. Åkte till skolan vid sju som vanligt och var där klockan åtta. Började med en brännbollslektion där hälften av klassen var borta. Antagligen en aning trötta efter hemresan igår. Själv kom jag hem klockan elva och somnade nästan på momangen för en gångs skull. Hade i alla fall några inställda lektioner och sedan svenska innan jag åkte hem. Klassen har också bestämt att några av oss ska hålla tal på balen nästa tisdag. Jag blev en av dem så vi har börjat skriva lite på ett tal. Kommer bli en aning annorlunda men förhoppningsvis lyckat.

Efter middagen åkte familjen till k-rauta för att handla lite små prylar till huset. Blev en kort vistelse så jag drog istället ut och cyklade i mitt nya område. Kändes lite nördigt att cykla runt i cirklar för att se var man bor. Eftersom mitt lokalsinne inte är lika bra som förväntat, så cyklade jag självklart vilse. Efter en timma lyckades jag i alla fall hitta hem efter mycket om och men...

Jaja nu ska jag i alla fall duscha. BYE

Glömde säga att Alex fyller 16 år idag, grattis!


RSS 2.0