Tummen upp för solen, tummen ner för ont i halsen

Nej usch vad tråkigt det är att vara sjuk! Har varit lite skönt att bara vara hemma och softa i och för sig. Men annars gör man absolut ingenting. Borde egentligen göra någon nytta eftersom jag har en ganska stor geografiuppgift att lämna in i morgon. Dum som man är så skjuter man upp det precis innan man ska gå och lägga sig. Tänkte i alla fall ta mig i kragen och börja snart. Men innan det ska jag laga en middag till mig och pappa. Antagligen blir det min favorit, tacos!

  

Sjuk

Sitter just nu på min altan och skriver en reflektion om en bok. Stannade hemma idag från skolan eftersom jag är förkyld och har ont i halsen. Kan därför inte träffa Oscar eller gå på fotbollsträningen ikväll. Ska i alla fall försöka gå i morgon eftersom det är friidrottstävling och "derby" match på Norrvikens IP, mellan Sollentuna United och Sollentuna fotboll P92. Ska dit med några kompisa och Oscar.
Nu ska jag i alla fall fortsätta mitt pluggande ett tag till.

See U later losers!

Kompass tack!

Hallojsan!
Har precis ätit middag med farmor och familjen i solskenet. Kom för någon timma sedan hem från Täby C. Pappa, jag och Fanny var iväg och köpte en födelsedagspresent till mammsen, eftersom hon fyller år i morgon. Det blev ett Thomas Sabo halsband som hon så länge velat ha. Pappa bjöd sedan på en glass innan vi begav oss hem.
Sofie, jag och Frida skulle laga våran hemkunskapsmiddag och efterrätt idag. Resultatet blev super och läraren blev imponerad. (stolt)
På eftermiddagen hade vi sista friidrottsträningen innan tävlingen på fredag. Känner mig inte alls lika taggad som jag gjort åren innan. Egentligen är det väl bara att komma dit med ett leende på läpparna och göra vad man kan.
Nu hade jag tänkt plugga ett tag innan pappa och jag ska gå på en promenix här i Ormsta. Eftersom jag ärvt hans dåliga lokalsinne så hoppas jag att vi hittar tillbaka...


Måndag 26 maj

Sitter nu andra kvällen i mitt nya rum i vårat nya hus. Har varit en bra dag förutom att jag håller på att bli förkyld. Lite trött eftersom jag tvingas gå upp sex på morgonen för att sen åka en timma med roslagsbana och buss till Edsbergsskolan. Hann träffa Oscar en stund på eftermiddagen innan han åkte på informationsmöte på Rudbeck.  Skönt att det inte är så länge kvar nu innan sommarlovet börjar. Inte är det heller så länge tills vi åker på klassresa till Gotland!
Nu har jag tänkt sova innan jag snart ska upp igen.

Sleep well cykelställ <3

Fredag och lördag

Fredag kväll
Jag tänkte igår spendera kvällen i Kista med Oscar. VI köpte biljetter till bion, och gick sedan och åt. När vi sedan skulle gå in till bion upptäckte jag att min väska var öppen och plånboken borta!
Eftersom biljetterna låg där i, så blev det ingen bio den kvällen. Hans pappa kom istället och hämtade oss och det blev en hemmakväll. Det gick lika bra, men lite synd att plånboken blev stulen.

Lördag
Har precis kommit hem från gymmet tillsammans med Cammi och Sofie. Extra kul eftersom det var helt gratis!
Nu sitter jag i mitt kök och tittar på när alla mina saker flyttas ut i flyttbilen som står utanför. Idag är det sista dagen i vår lägenhet och ikväll blir det premiär i det nya huset. Självklart ska jag vara en liten rebell och sova hos Cammi med Sofie. Detta eftersom vi ska fira Matilda ikväll, (grattis Matilda!) Orkar därför inte åka själv till Vallentuna i natt. Nu ska jag hoppa in i duschen innan det bär iväg till Karlberg : )

See U later losers!

Fredag 00:10

Ligger på golvet i min syrras rum, eftersom farmor och farfar beslagtagit mitt rum. Kan som vanligt inte sova så allt är i sin vanliga ordning. Är jätte trött, men det är ju ingeting som hjälper mot sömnsvårigheter längre!


Mysig lunch med C.E.S <3

Började dagen med ett gympass på gympalektionen med några kompisar. Hade därefter muntligt nationelltprov i matte. Gick tyvärr inte så bra, tappade all fokus och sa inte så värst mycket. Man får väl stå ut med ett misslyckande nån gång ibland.
En lektion senare var klockan tolv, och jag, Sofie och Cammi åkte till Täby C. Vi lyckades missa bussen och fick åka roslagsbana istället. Otroligt nog hittade vi dit utan några större problem. Åt till lunch en nio bitars sushi. Var ett tag sen sist så det smakade ovanligt gott.
Gick sedan runt ett tag i centrumet och uträttade några ärenden innan vi begav oss hem igen. Änligen hemma väntade farmor och farfar vid dörren. De ska hjälpa oss att flytta imorgon. Blir antagligen sista natten i mitt rum innan jag sover i mitt nya, i Vallentuna. Lite sorgligt men det är ju aldrig fel med förnyelse.
Nu ska jag och släkten äta lite glass innan jag tvingas fortsätta skriva min religionsuppsats.....

Bye losers!


No more rösjönrunt! :D

Har precis kommit hem från Edsbergsskolans joggingrunda 7,5 km. Gick relativt bra tycker jag, förutom upploppet då frukosten inte längre ville stanna i magen. Som tur är var det sista gången man behöver stå ut med den här skiten!
Har inte fått reda på min tid än, men hoppas på det bästa. Nu tänkte jag laga en lättare lunch innan jag drar till min lilla älskling. Sen väntar en timma bålträninge med tjejerna.

puss&kram

Diamonds are for girls!

Tjenare!
Är tillbaka efter en mysig helg med pojkvän och kompisar. Har idag varit en helt vanlig dag precis som alltid. Började dagen med hemkunskap. Jag och Sofie visade våra talanger och blev därför tilldelade ett varsitt MVG i slutbetyg. inte fy skam!
Hade också ett sånt där obehagligt betygsnack med vår strängaste lärare Claes. Försökte ställa mig mot väggen några gånger, men jag lyckades stå emot. Tur att man snart slipper honom. På idrotten skulle Kangas lära oss dansa breakdance. Men tydligen hade han skadat sig och det blev fotboll istället. 
Nu sitter jag nyduschad och väntar på att maten ska bli klar. Har en del uppsatser att  skriva, blir därför ingen fotbollsträning ikväll. Ska också försöka somna en aning tidigare ikväll, för att orka springa rösjönrunt i morgon. Mamma och jag har tittat på ett arband som jag önskar mig då jag slutar skolan. Ett arband från Thomas Sabo med svarta pärlor och några länkar på. Har redan ett passande halsband till som jag fick i konfirmationspresent, men ett smycke till är ju aldrig fel!

See U


VIP kväll på MQ i stinsen

Tro det eller ej, men Edsbergsskolan har blivit snällare. Vi har vår tredje sovmorgon den här veckan. Något som i vanliga fall aldrig skulle förekomma. Var i alla fall skönt att gå upp halv nio trots svårigheterna att sova i natt. Började med en onödig mattelektion utan någon lärare. Därefter var den en timma SO med Claes den gubben. Hade en valfri slöjdlektion på eftermiddagen som jag och några andra utnyttjade. Lyckades nästan bli klar med mitt döskallelinne.
Sofie skjutsade senare hem mig och nu sitter man och pluggar igen inför tyska provet i morgon. Som vanligt blir det inte så mycket plugg eftersom så mycket annat roligare kommer i vägen.
Mamma och jag ska senare ikväll på någon VIP kväll på MQ i stinsen. Var tydligen något erbjudande för personer med medlemskort. Kanske man hittar något kul eftersom det är 15% rea på alla kläder : )

Tjingeling!

14 maj

Gick upp klockan halv tio för att göra mig i ordning för en timma skola. Började vid tolv så det blev en lång och inte så stressig morgon. Blev hämtad av Sofie på moppen och tio minuter senare var vi framme vid skolan. Hade en kort redovisning för klassen om vårat miljöarbete om ekologisk mat. Gick ovanligt bra, och en timma senare var det slut och vi drog hem.
Skulle egentligen till Oscar men det blev ändrade planer eftersom hans lillebror var magsjuk : (
Jag fick i alla fall en lång och lugn eftermiddag. Blev tyvärr inte så mycket plugg eftersom tv tittandet tog över.
Åkte i alla fall efter maten till Häggvikskolan för att träna en timma bålträning med fotbollstjejerna.
Nu väntar en lugn kväll i tvsoffan.
Kommer snart några bilder från helgens seglingstur med C.E.S <3

E

Hallonsmoothie

image5


1 dl mjölk
2 dl yoghurt
1 dl frysta hallon
(1/2 banan)

Blanda alla ingredienser i en mixer och häll upp i ett stort glas. Räcker till ett mellanmål för en person.

Temadag

Startade dagen med en lång sovmorgon till tio då Sofie kom med moppen och hämtade mig. Eftersom vi hade temadag om miljö så hade vi självstudier och jobbade vid datan så länge vi ville. Drog därför hem klockan två. Blev en kort och skön dag. Nu är det bara redovisningen kvar i morgon. Ska stå inför klassen  och berätta om hur bra det är att handla ekologisk mat. Jaja, vi får väl hoppas att det går bättre än min engelska redovisning. Har precis tillagat en smoothie till mellis och ska snart sätta igång att plugga till tyskaprovet på fredag. Därefter drar det iväg till bågskytte där två timmar fotboll väntar : )

Emma

Segling och guldiga balskor

Kom igår hem från en jättemysig seglingshelg med Sofie och Cammi. Vi lyckades ha vår efterlängtade picknick, eller rättare sagt middag på ett soligt berg. Vågade också bada i det 14 gradiga vattnet.
Har idag varit en vanlig måndag i skolan. Allt rullade på i sin vanliga ordning. Hade däremot extra kul på biologin där jag, Sofie och några andra visade upp våra genetiska skills(eller vad det kallas). Åkte i alla fall hem pluggade ett tag innan hela familjen åkte till Stinsen. Hittade några guldiga skor till min balklänning. Lyckligtvis är den helt klar och man behöver inte oroa sig för att någon annan kommer med en likadan. Käns skönt att vara klar i förtid och slippa rusa runt i Kista centrum kvällen innan. ; )

Emma


Fredag 9 maj

Har idag varit en egntligen ganska vanlig fredag med en del undantag. Hade som vanligt alla jobbiga fredagslektioner. Vi var däremot på någon konstutställning och modeshow. Träffade några vänner från laget och så, fick till och med se dem på catwalken.
Jag hade också mitt engelska föredrag för klassen som inte gick så bra eftersom jag tappade talförmågan. Jaja sånt händer antagligen alla någon gång. Var sedan på väg hem med bussen när jag fick ett sms om att Oscar  krockat. Som flickvän blir man ganska orolig såklart och bättre blev det ju inte när man inte kan få tag på honom. Tillslut fick jag tag på honom och läget blev mer under kontroll.
Åkte senare till vallen för att spela fotbollsmatch mot Bromma Pojkarna. Självklart vann vi femte matchen i rad och själv gjorde man första målet (stolt) : ) Matchen slutade i alla fall 2-0 till Sollentuna United.
Kom hem vid halv tio och hann tyvärr inte träffa Oscar eller någon annan för den delen heller. Ska i alla fall ut och segla med bästisarna Cammi och Sofie i morgon. Kommer för hoppningsvis bli mysigt som vanligt. Kanske vi kan utföra vår efterlängtade picknick på något berg i solen. Hade också tänkt ta första doppet i det blå om vädret så vill.

Emma

Glass i inte så stora lass : P

Har för andra gången i år åkt moppe till skolan idag. Tur att Sofie orkar skjutsa mig, eftersom jag inte har någon moppe. Har funderat ett tag på att ta körkort men som sagt har det inte blivit av än. Det har i alla fall varit en bra och varm dag. Började dagen med två inte så jobbiga lektioner. Därefter åkte klassen till vallen för en eftermiddag med friidrott. Vi höll oss till höjdhoppsställningen och jag lyckades hoppa över 1.30m, var ett tag sen sist. Sofie råkade skada sig senare så det blev ingen mer höjdhopp för vår del den eftermiddagen. Kom hem runt  halv tre och hade Cammi med mig idag också. Eftersom värmen kommit och sommaren börjar visa sig så lyxade vi med lite grädd och sorbet glass. Fanns inte så mycket kvar, så den tog tyvärr snabbt slut. Gott var det i alla fall!
Har precis ätit wok med familjen och ska plugga ett tag innan fotbollsträningen på vallen börjar.
Krya på dig Sofie!

Emma

Första flyttlådan

Har idag varit en ganska chill dag. Började med en lugn idrottslektion i sjuttio minuter. Hade i och för sig kemi prov därefter. Var inte det enklaste eftersom mina kemikunskaper inte är så höga.
På eftermiddagen kom en stackars gubbe till skolan och visade sin egengjorda teater för alla niorna i skolan. Eftersom teatern var lång och tråkig så somnade nästan alla i publiken. Stackars gubbe som fick stoppa mitt i och skälla på oss. Slutade i alla fall lite innan tre och åkte därefter till Oscar. Hade en mysig eftermiddag tillsamman innan han skulle på fotbollsträning.
Missade bussen, så vid halv nio åt jag min middag hemma alldeles själv, eftersom resten av familjen var på restaurang. Har hjälpt mamma en del med balklänningen. Kommer förhoppningsvis att bli lyckat. Min första flyttlåda har jag också hunnit packa. Känns lite konstigt att jag om sexton dagar bor i Vallentuna. Hoppas i alla fall att allt kommer bli bra<3

Emma

Tisdag

Tråkigt nog var det idag fyra år sen min morbror dog. Kanske inte världens lyckligaste dag om man säger så...
Vaknade i alla fall som vanligt tjugo över sju och pallrade mig iväg till plugget lagom till nationella matte provet. Gick helt okej, hade i och för sig inte skadat med lite extra tid där i slutet. Har i alla fall varit en vanlig skoldag, Hade turen på min sida att slippa redovisa min engelska uppgift. Kanske spegeln inte gjorde så mycket i alla fall. : P
Slutade skoldagen med ett jobbigt fyspass på idrotten och gick sedan hem för att plugga lite inför kemi provet i morgon. Sofie kom senare och hämtade mig och två timmar fotbollsträning väntade. Hoppas bara att sommaren kommer snart med lite extra värme!

Emma


1 månad idag och måndagspromenad <3

Vill bara börja med att säga att jag och Oscar varit tillsammans i en månad idag. Känns jätte bra, synd bara att vi inte kunnat träffas idag. Har däremot varit en vanlig dag i skolan. Slapp som tur var göra kemi provet och vi fick det flyttat tills på onsdag istället. : )
Cammi följde med hem idag och som sagt tänkte vi plugga matte inför nationella provet i morgon. Det blev inte så mycket pluggande, utan istället mest pladdrande och mackätande.
Senare på kvällen pallrade sig i alla fall jag, Sofie och Cammi oss ut i kvällssolen på vår vanliga måndagsrunda. Blev en timma promenad i solnedgången. Alltid lika mysigt med er.
Nu sitter jag här med min engelska redovisning som ska vara klar tills i morgon. Har kanske turen att slippa redovisa. Men eftersom jag slagit sönder en spegel så väntar ju sju års olycka,  vågar därför inte hoppas för mycket. Står också först på klasslistan : P  Jaja livet fortsätter för hoppningsvis i alla fall!

Emma


RSS 2.0